Home

Achtergrond 156 x bekeken

Herdenking Apeldoorn is eenmalig

De herdenkingsbijeenkomst op 29 april ter nagedachtenis aan de gebeurtenissen op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn is eenmalig.

,,Je belast de viering van Koninginnedag wel heel erg als je elk jaar weer terugblikt'', zei burgemeester Fred de Graaf donderdag.

Tijdens de onthulling van het monument, waarbij alle leden van de koninklijke familie aanwezig zijn die de viering in 2009 ook bijwoonden, gelden strenge veiligheidseisen. Er zal een noodverordening van kracht zijn, die onder meer de politie de mogelijkheid geeft preventief te fouilleren in de stad.

Bij een poging van Karst T. om de koninklijke bus in Apeldoorn aan te rijden, kwamen bij monument De Naald acht personen om, onder wie de dader. Het monument komt op de plek waar T. door de hekken reed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.