Home

Achtergrond 480 x bekeken 4 reacties

Grote hagedissoort met twee penissen ontdekt

Studenten van de universiteit van Kansas in de VS hebben in het noorden van de Filipijnen een nieuwe hagedissoort ontdekt.

Het reptiel is Varanus bitatawa genoemd, meet 2 meter en de mannetjes hebben twee penissen. Dat meldden wetenschappers woensdag in het wetenschappelijk tijdschrift Biology Letters van de Britse Royal Society.

Het dier werd vorig jaar zomer tijdens een expeditie ontdekt. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat het reptiel familie van de Komodovaraan is. Ondanks de lengte van de hagedis weegt een volwassen exemplaar maar ongeveer 10 kilo. De naam Varanus bitatawa is afgeleid van de naam die de inheemse bevolking het reptiel geeft.

De schuwe reptielen waren wel bekend bij de lokale bevolking van de noordelijke eilandengroep Luzon, die lang op de dieren jaagde voor consumptie. De hagedissen houden zich op in bomen in de vrijwel onbegaanbare bossen op de eilandengroep. Wetenschappers vermoeden, dat deze soort nooit het dichtbegroeide gebied van de bergketen Sierra Madre verlaten heeft ondanks dat zijn territorium steeds kleiner werd. Aan het onderzoek werkten ook Filipijnse en Nederlandse wetenschappers mee.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jonge

  tja very impotent news voor de boeren op deze site

 • no-profile-image

  hage

  wat een gelul

 • no-profile-image

  gert

  Dubbeldekkers

 • no-profile-image

  Hans

  Deze hagedissen zijn echt meer man-s

Of registreer je om te kunnen reageren.