Home

Achtergrond 157 x bekeken

Grootste beursgang door Chinese bank

De Chinese Agricultural Bank of China (ABC) wil de grootste beursgang in de geschiedenis gaan uitvoeren.

Het bedrijf wil door een simultane inschrijving op de beurzen in Hongkong en Shanghai 29,3 miljoen dollar ophalen (22 miljoen euro). Dit berichtte donderdag de Financial Times.

De landbouwbank wil door de beursgang het eigen vermogen verbeteren. De Chinese toezichthouder hamert er bij Chinese banken op om een grotere buffer te creëren tegen eventuele verliezen in de toekomst. Topbestuurders van allerlei banken uit de wereld vliegen naar Peking om ABC te begeleiden en een graantje mee te pikken.

Oorspronkelijk zou ABC al in 2006 naar de beurs gaan. De beursgang werd uitgesteld nadat was gebleken dat de bank eigenaar van veel ’slechte’ leningen was. Recent heeft de bank de balans weten te verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.