Home

Achtergrond 273 x bekeken 1 reactie

Groot onderzoek naar lichtvervuiling

Wetenschappers van onder meer de Wageningen Universiteit gaan de komende vier jaar onderzoek doen naar de invloed van kunstlicht op flora en fauna in Nederland.

Dat maakte de universiteit vandaag bekend. De onderzoekers hebben veertig onderzoekslocaties uitgezocht. Zij krijgen 1,4 miljoen euro van de Technologiestichting STW en nog eens 6 ton van andere geldschieters. Het is volgens de Wageningen Universiteit de eerste keer dat op zo'n grote schaal onderzoek wordt gedaan naar de invloed van lichtvervuiling op de natuur in Nederland.

De studie moet niet alleen inzicht verschaffen in het effect van kunstlicht op ecosystemen, maar ook leiden tot de ontwikkeling van nieuwe 'natuurvriendelijke' lampen. Op een aantal onderzoekslocaties wordt getest of twee nieuwe typen verlichting inderdaad minder verstorend zijn voor dieren en planten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kritische Lezer

    Ik dacht dat we moesten bezuinigen. Als we het nu gewoon overal donker laten, dan besparen we zowel de onderzoekskosten als de lampen en kunnen deze mensen (sorry, wetenschappers) eens gewoon aan het werk. 3 vliegen in één klap!

Of registreer je om te kunnen reageren.