Home

Achtergrond 190 x bekeken

Goud voor tulpen op Hong Kong Flower Show

De Holland inzending op de bloemententoonstelling in Hong Kong, met maar liefst 18.000 tulpen, is vorige week beloond met een gouden medaille voor 'Unique Feature'.

De duizenden bezoekers prezen het Holland Pavillioen. De bloemen kregen eveneens veel aandacht van fotografen, pers, tekenaars en andere bezoekers.

De Hollandse inzending werd mede mogelijk gemaakt door het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC), het ministerie van LNV en het Nederlandse bedrijfsleven. De Hong Kong Flower Show stond dit keer in het teken van sprookjes en verhalen met bloemen. Deze bloemententoonstelling in Hong Kong trekt jaarlijks zo'n 550.000 bezoekers en is daarmee de grootste van de stad.

De volgende grote buitenlandse show waarop het IBC de ogen heeft gericht is de tuinbouwvakbeurs Flowers & HorTech die van 13 tot en met 15 april in Kiev wordt gehouden. Omdat er in de voorgaande jaren een sterke exportgroei was naar Oekraïnë en verwacht wordt dat het een belangrijke afzetmarkt kan worden voor bloembollen neemt het IBC aan deze tuinbouwvakbeurs deel. Naast een stand die gericht is op de belangrijkste producten als tulp en lelie, verzorgt het IBC op de beurs ook lezingen over de mogelijkheden van bloemproductie en over de broeierij van tulpen en andere bolgewassen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.