Home

Achtergrond 155 x bekeken

Gevangenissen zoeken nieuwe klussen

Gevangenissen in Nederland zoeken nieuwe opdrachtgevers om gedetineerden te kunnen laten werken.

Zij willen daartoe samen een landelijk marketingapparaat opzetten. Dat is nodig omdat door de economische crisis 'oude' klanten afhaken. Dat zei Henry Geenen, bedrijfsleider van de Dienst Justitiële Inrichting in Vught, maandag naar aanleiding van berichtgeving in het Nederlands Dagblad.

Gevangenen verrichten sinds jaar en dag tijdens hun detentie werkzaamheden om zich voor te bereiden op een arbeidzaam leven na het uitzitten van hun straf. Het gaat onder meer om confectiewerk, groenonderhoud, timmer- en metaalklussen.

Door de economische malaise loopt het werkaanbod terug. "Het probleem is dat wij al jaren met dezelfde klanten werken. Die haken door de crisis af of verplaatsen werk naar bijvoorbeeld Oost-Europa. Het ontbreekt ons aan een goed marketingapparaat om nieuwe klanten te vinden. Daar zij wij nu over in gesprek met elkaar'', aldus Geenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.