Home

Achtergrond 225 x bekeken

Frans graanareaal groeit licht tot 7,6 miljoen hectare

Het Franse areaal aan granen ligt dit seizoen rond de 7,57 miljoen hectare.

Dat is 38.000 hectare ofwel 0,5 procent meer dan een jaar geleden. Binnen dat areaal doet zich echter wel een verschuiving voor van gerst naar tarwe. Dankzij nieuwe steunmaatregelen noemt het areaal eiwithoudende gewassen sterk toe.

Dat blijkt uit een overzicht van de agrarische infodienst Agreste. Zachte tarwe versterkt z’n positie opnieuw met een groei van 4 procent naar 4,9 miljoen hectare. Daarnaast staat ook 474.000 hectare harde tarwe op het veld, bijna 15 procent meer dan vorig jaar. Gerst moet echter 219.000 hectare inleveren en komt daarmee uit op 1,7 miljoen hectare, een daling met bijna 12 procent. Agreste wijst er echter wel op dat het gerstareaal de voorafgaande vier jaar juist flink was toegenomen. Verder is bij koolzaad met 1,46 miljoen hectare sprake van een lichte daling met 18.000 hectare.

De door de regering aangekondigde nieuwe steunmaatregelen voor eiwithoudende gewassen werpen duidelijk vruchten af. Over de hele linie is hier sprake van een groei met bijna 50 procent naar 305.000 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.