Home

Achtergrond 232 x bekeken

Foutje Shell: diesel in plaats van euro 95

Minstens dertig automobilisten zijn onlangs het slachtoffer geworden van een vrij zeldzame fout bij oliemaatschappij Shell.

Bij de bevoorrading van het station aan de Eisenhowerlaan in Alphen aan den Rijn werden euro 95 en diesel verwisseld, waardoor uit die pompen een verkeerd mengsel kwam. Volgens een woordvoerder van Shell komt een dergelijke fout op ongeveer 52.000 bevoorradingen per jaar gemiddeld één keer voor.

Het station werd in de nacht van 1 op 2 april bevoorraad. Aan het begin van de middag van 2 april kwam het tankstation erachter dat er iets verkeerd was gegaan. Op dat moment hadden al tientallen automobilisten een verkeerde brandstof in de tank, die schade aan de motor kan veroorzaken. Shell vergoedt alle schade, aldus de zegsman. Afgelopen maandag hadden dertig automobilisten zich bij de oliemaatschappij gemeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.