Home

Achtergrond 383 x bekeken

Foto's oude moord bij toeval ontdekt

Conservator Pierre van der Pol van het Breda's Museum is in het archief van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bij toeval gestuit op foto's van de in 1900 vermoordde 11-jarige Marietje Kessels uit Tilburg.

Hij speurde voor een aanstaande tentoonstelling naar forensisch werk van de Bredase fotograaf en militair-apotheker Emile van Waegeningh. Dat hebben Van der Pol en het NFI donderdag bevestigd naar aanleiding van een bericht hierover in het Brabants Dagblad.

Fabrikantendochter Marietje Kessels werd op 22 augustus 1900 verkracht en vermoord gevonden in de inmiddels gesloopte Noordhoekse Kerk in Tilburg. De moord is nooit opgelost. In 2000 probeerden drie advocaten tevergeefs met de stukken van destijds nog de werkelijke dader te duiden. In 2001 is voor Marietje Kessels een monument onthuld in het centrum van Tilburg. Het monument is symbool voor alle kinderen die slachtoffer van geweld zijn geworden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.