Home

Achtergrond 198 x bekeken

FloraHolland nodigt vakbonden uit voor nieuw overleg CAO

Vakbonden CNV en FNV wijzen een voorstel voor nieuw overleg van FloraHolland af.

Volgens bestuurder Wessel Breunesse van CNV kan niet meer worden onderhandeld over onderdelen, en wacht de veiling op vrijdag een serie werkonderbrekingen.

FloraHolland sprak maandagavond met de bonden en liet woensdag weten een verruimd mandaat te hebben voor nieuw overleg. De bloemenveiling houdt echter vast aan een loonstijging van 0,75 procent per 1 januari 2010 met daarnaast een eenmalige uitkering van 125 euro.

Daarnaast stelt de veiling een verdere loonstijging van 0,25 procent voor per 1 januari 2011. Breunesse: "ik heb het gevoel dat de bloemenveiling de crisis, waarvan het einde al in zicht is, aan te grijpen de kosten blijvend fors te verlagen."

Volgens Breunesse is het voorstel zoals gedaan door de bonden, een loonsverhoging van 1,25 procent per 1 januari dit jaar, realistisch. "Vorig jaar, toen de veiling het moeilijk had, is nog altijd door forse bezuinigingen een miljoenenwinst geboekt. Als FloraHolland niet op onze eisen ingaat vóór donderdagnacht, dan volgen acties."

Het steekt veel van de 4500 werknemers dat flexibele werktijden niet meer worden vergoed en allerlei toeslagen, zoals een vuilwerktoeslag voor nachtploegen, zijn geschrapt. Personeel uit alle geledingen zullen volgens de vakbondsbestuurder vrijdag het werk voor enkele uren neerleggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.