Home

Achtergrond 403 x bekeken

Epidemierisico 'tikkende bom' onder Duitse sector

Het risico op veterinaire calamiteiten in de vorm van varkenspest en MKZ in Duitsland is fors groter geworden en blijft toenemen naarmate de buitenlandse handel in levende varkens en biggen verder toeneemt.

Dat zegt Hans-Wilhelm Windhorst, voormalig leider van het Institut für Strukturforschung und Planung in agrarischen Intensivgebieten (ISPA) in het Nedersaksische Vechta.

Windhorst typeert het risico als een 'tikkende tijdbom'. Beduidende risicofactor is naar zijn mening met name ook het feit dat veel uit Denemarken geïmporteerde biggen niet zijn gevaccineerd. In totaal omvatte de levendimport van de Duitse varkenshouderij vorig jaar 16 miljoen dieren, primair biggen. Tevens werden 3 miljoen dieren geëxporteerd. Windhorst gaf zijn visie op een bijeenkomst van de mengvoerindustrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.