Home

Achtergrond 167 x bekeken

Enorme brand in sloppenwijk Manilla

Door een enorme brand in een sloppenwijk in de Filipijnse hoofdstad Manilla zijn vele honderden woningen in vlammen opgegaan.

Daardoor zijn circa 15.000 mensen dakloos geworden. Ook kwam een persoon om het leven. Dat maakten de autoriteiten maandag bekend.

De vuurzee in sloppenwijk Quezon ontstond waarschijnlijk door kortsluiting in de elektriciteitsvoorziening. Bewoners van de arme wijken tappen veelal illegaal stroom af, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Zes jaar geleden ontstond door dezelfde oorzaak ook al een enorme brand in Quezon.

De brandweer stuurde tweehonderd brandweerauto's naar het gebied om het vuur te bestrijden. Het vuur raasde echter zeven uur lang, aangewakkerd door de verzengende hitte en harde wind.

De sloppenwijken van Manilla zijn bijzonder kwetsbaar voor brand. De veelal schamele woningen zijn gemaakt van planken en staan erg dicht op elkaar. Ook zijn de sloppen dichtbevolkt: Bijna vier miljoen mensen, een derde van de totale populatie van Manilla, woont in de sloppen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.