Home

Achtergrond 178 x bekeken

EU exporteert één procent meer eiproducten

De 27 EU-lidstaten exporteerden in januari van dit jaar bijna 12.000 ton eieren en eiproducten.

Dat is één procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

Zwitserland is de belangrijkste afnemer van eieren en eiproducten uit de EU. Het land nam in de eerste maand van dit jaar 3.815 ton ofwel 32 procent van de Europese eieren en eiproducten voor export af. Japan is de op één na grootste buitenlandse koper met een afname van 3.243 ton. Het land heeft daarmee een aandeel van 27 procent in de export.

De EU-import van eieren en eiproducten steeg in de eerste maand van dit jaar met 47,5 procent naar 2.310 ton. De Verenigde Staten zijn de belangrijkste leverancier van eieren en eiproducten aan Europa met een hoeveelheid van 1.106 ton en een aandeel van 47,9 procent. Argentinië volgt daarna met een leverantie van 561 ton ofwel een aandeel van 24,3 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.