Home

Achtergrond 397 x bekeken

Duitse boerenbond breekt lans voor plannen Emsland

De boerenbond Landvolk in Nedersaksen neemt het op voor de pluimveevleesintegratieplannen Emsland Frischgeflügel en diens zusterbedrijf Rothkötter.

De plannen voorzien in de werving van een groot aantal kuikenmesters in Oost-Nedersaksen, wat tot een ware protestgolf van de burgerij en Landvolk-concurrent Arbeitsgemeinschaft bäuerliche Landwirtschaft (AbL) heeft geleid.

Volgens Landvolk is de vrees van de protesterende boeren en burgers overtrokken. Tegenover het parlement van Nedersaksen heeft Landvolk duidelijk gemaakt dat het naar verwachting om 150 nieuwe vleeskuikenstallen zal gaan in een straal van 180 kilometer rond de beoogde vestigingsplaats van de slachterij, Wietze bij Celle.

Landvolk meent tevens dat de overheid genoeg instrumenten heeft om de bouwplannen te beheersen als het uit de hand dreigt te lopen. Verscherping van de door de burgers bepleite regelgeving ziet de bond daarom niet zitten. Verder wijst Landvolk erop dat de vraag naar vers pluimveevlees uit binnenlandse productie stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.