Home

Achtergrond 202 x bekeken

Duingebied Bergen vrijgegeven

De gemeente Bergen heeft het duingebied tussen Bergen en Schoorl vrijgegeven.

Sinds maandagmiddag twaalf uur is de noodverordening ingetrokken die sinds vorige week woensdag van kracht was en die mensen verbood het gebied binnen te gaan. Dit maakte de gemeente Bergen maandag bekend.

Zondag meldde de gemeente al dat de brand in het duingebied sinds de avond ervoor officieel uit was. Omdat de brandweer nog wel in het getroffen gebied actief was om na te blussen en materialen op te ruimen, bleef de noodverordening toen nog van kracht.

De politie gaat uit van brandstichting, zo meldde een woordvoerster maandag. Volgens haar krijgt de politie nog dagelijks informatie binnen. Die wordt betrokken in het onderzoek naar de mogelijke dader.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.