Home

Achtergrond 145 x bekeken

Duinbrand smeult ondergronds door

De brand in het duingebied tussen Bergen aan Zee en Schoorl smeult ondergronds door.

Om die reden zijn sinds vrijdagmorgen half negen opnieuw blushelikopters actief in het gebied. Ook is het aantal brandweermensen in het gebied opgevoerd. Dit meldde een woordvoerder van de gemeente Bergen vandaag.

Volgens de woordvoerder hebben de hulpdiensten veel last van mensen die in het gebied niets te zoeken hebben. Hierbij gaat het enerzijds om kijkers en anderzijds om met name fietsers die het gebied doorkruisen omdat het de kortste route naar hun bestemming is. Gezien de inzet van de blushelikopters is dit levensgevaarlijk, aldus de woordvoerder. Zij doet een dringend beroep op mensen uit het gebied weg te blijven. De noodverordening blijft van kracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.