Home

Achtergrond 196 x bekeken 8 reacties

Dierenpartij grijpt definitief naast EP-zetel

De Partij voor de Dieren grijpt definitief naast de restzetel in het Europese Parlement.

De Tweede Kamer is akkoord met een wetsvoorstel van staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken om de 26ste zetel voor Nederland aan te merken als een restzetel. En een restzetel gaat alleen naar een partij die minstens een zetel wist te behalen.

In dit geval is dat de Partij voor de Vrijheid (PVV). Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren betreurt dit vooral omdat het aantal stemmen niet evenredig wordt verrekend. De PVV heeft volgens haar 40.249 stemmen over en krijgt daarmee de restzetel omdat ze al zetels had. De Partij van de Dieren staat nu met 157.735 stemmen helemaal met lege handen. ”Een enorm verlies van stemmen”, aldus Thieme donderdag na afloop van het Kamerdebat.

De Kamer had het wel beter gevonden als de zaken eerder en dus al voor de verkiezingen geregeld waren. Dat erkende Bijleveld ook. De Kamer stemt volgende week over het wetsvoorstel.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  Logisch. Ik schaam mij ook minder voor wilders dan voor thieme.

 • no-profile-image

  Zet

  pvvd zit ook al totaal mis met hun standpunt om dieren in de Oostvaardersplassen niet bij te voeren. Dit standpunt is voor kiezers totaal onbegrijpelijk.

 • no-profile-image

  538

  Waar blijven ze ( pvdd) met de diertjes bij de burgers om die te redden? Vanmorgen bij 538 vertelde Humberto Tan over de zielige cavia in de kleine kooi bij hem thuis, iedere keer als hij er langs loopt heeft hij medelijden. Maar zijn kinderen vinden het leuk!! Hierover heb ik de pvdd nog steeds geen kamervragen over horen stellen, maar wel roepen dat alle dieren bij veehouders het zeer slecht hebben! Maar die hebben meer ruimte dan de zielige diertjes bij de burgertjes!! Maar dat is niet scoren voor die lafaartjes!!!!

 • no-profile-image

  ik heb

  drie boerenreacties hieronder. Ze weten zelf nog niet dat de landbouw en veeteelt in ons land fini is. en terecht met al die antibiotica.

 • no-profile-image

  ?

  Ik heb gelijk, ach dat verandert nog wel.
  Wat nu dierenpartij? genoeg onderwerpen die ze NIET durven aan te snijden. HALAL vlees?

 • no-profile-image

  kees

  super vreten ze daar de boel tenminste niet op

 • no-profile-image

  ,,

  T, is hopelijk geen 1 april grap

 • no-profile-image

  gert

  Thieme heeft niet goed voor de geiten gezorgd,de geitenboeren staan nu ook met lege handen

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.