Home

Achtergrond 298 x bekeken

Denen grootste leverancier varkensvlees voor Britten

Denemarken blijft op afstand de grootste buitenlandse leverancier van varkensvlees en bacon op de Britse markt.

Bij vers en diepvries vlees heeft Denemarken een aandeel van 28 procent tegen 15 procent voor ons land, bij bacon leveren de Denen 44 procent en hun Nederlandse collega’s 38 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het varkensschap BPEX. Groot-Brittannië voerde vorig jaar 360.000 ton vers en diepvries varkensvlees in. Na Denemarken en Nederland als grootste leveranciers volgt Duitsland dat 15 procent voor haar rekening neemt.

De Britten zelf hebben afgelopen jaar 104.000 ton vers en diepvries varkensvlees naar het buitenland verkocht, waarvan Duitsland 27 procent en Nederland 19 procent afnemen..

Bij bacon wordt de buitenlandse aanvoer al jaren gedomineerd door Denemarken en Nederland. Vorig jaar namen die landen samen 82 procent van de in totaal aangevoerde 312.000 ton voor hun rekening. Daarnaast komt er ook nog 11 procent uit Duitsland. De Britten voeren op hun beurt een kleine hoeveelheid, 21.000 ton, bacon uit waarvan een kwart naar Nederland gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.