Home

Achtergrond 172 x bekeken

De Jager in principe voor bankenheffing

Demissionair minister Jan Kees de Jager van Financiën is in principe en onder voorwaarden voorstander van een bankentaks.

Maar op zijn hoede is hij wel. "Voor je het weet heb je een heffing aan je broek die voor Nederlandse financiële instellingen ongelooflijk negatief uitpakt ten opzichte van Amerikaanse banken'', zei De Jager vandaag in een debat in de Tweede Kamer.

De ministers van Financiën van de EU-landen praten eind deze week in Madrid informeel over onder meer een bankenheffing. De Amerikaanse president Barack Obama nam begin dit jaar als eerste serieuze stappen voor invoering van zo'n belasting.

In de Tweede Kamer zijn de SP, de PvdA en GroenLinks voor een bankenheffing. Ook de VVD is "emotioneel voor'', maar voorzichtig. De Jager is dat dus ook. "Er zitten ook nadelen aan. Daar moet ik oog voor hebben.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.