Home

Achtergrond 252 x bekeken 1 reactie

D66 pleit voor agroparken

D66 is voorstander van 'high-tech agroparken', waar 'innovatief, duurzaam en diervriendelijk' wordt geproduceerd.

Deze agroparken moeten op passende locaties worden gevestigd, bijvoorbeeld bij havens of op bedrijventerreinen. Dat staat in het conceptverkiezingsprogramma van de democraten. Voor de landbouw zijn technologische ontwikkeling en meer dierenwelzijn de steekwoorden in het programma.

Zo pleit de partij voor verhoging van de btw op niet-biologisch vlees, voor grotere hokken en voor bekorting van duur en afstand van veetransporten. D66 is daarnaast vóór biotechnologie, en voor de ontwikkeling van stadslandbouw, om de kloof tussen producent en consument te dichten.

D66 wil de lagere energieheffing voor de glastuinbouw en het accijnsvoordeel voor rode diesel opheffen. Verder zijn de democraten voor herziening van het Europees landbouwbeleid, waarbij boeren worden beloond voor maatschappelijke diensten zoals landschaps- en waterbeheer.

Net als veel andere partijen willen de democraten dat het aantal departementen vermindert, in hun geval tot zeven.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    bart

    Innovatief duurzaam en diervriendelijk, die woorden horen thuis op een familiebedrijf dat van oudsher zorg draagt voor hun vee. Dichtbij havens, dan wordt het vee helemaal gezien als productie-eenheid. Laat de veehouders elk op hun eigen tempo uitbreiden, zo houdt je de burger dicht bij het boerenbedrijf, omdat er een spreiding blijft door het hele land. Het enige wat ons straks nog te wachten staat is met blanke diesel landschaps- en waterbeheer uitvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.