Home

Achtergrond 155 x bekeken 2 reacties

D66-congres: geen CO2-opslag onder woongebied

Het D66-congres ziet de ondergrondse opslag van CO2, zoals beoogd in Barendrecht, voorlopig niet zitten.

Het congres corrigeerde daarmee het standpunt van de Tweede Kamerfractie, die de opslag onder woongebied wel mogelijk acht.
Dat bleek zaterdag tijdens het D66-congres in Amsterdam. In het conceptverkiezingsprogramma was opgenomen dat de overheid de ontwikkeling van CO2-opslag moest helpen financieren. De leden maken zich echter zorgen over de veiligheid en bovendien ontbreekt volgens hen het draagvlak onder de bevolking.

D66-Tweede Kamerlid Boris van der Ham zei de aanscherping van het verkiezingsprogramma wel te begrijpen. Ook hij constateerde dat het draagvlak ontbreekt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Heeeel verstandig.
  Je zag dat Shell de dienst uitmaakte. Ze vertelden het kabinet wat te doen, en schoothondje Balkendende had de opdracht om het op het oog 'democratisch' uit te voeren. Nu dat niet echt lukte, ging het gewoon onder de crisiswet, wat in houd dat de hele democratie om zeep is geholpen door het Koninklijke Shell met haar kleuters, Bos en Balkendende. Shell is typisch een vrijstaat voor PvdA politica.

 • no-profile-image

  gert

  populistisch gedoe,wat trekt de meeste stemmen ??Dan maar helemaal geen CO2 opslag,hou de vliegtuigen maar aan de grond,veel effectiever

Of registreer je om te kunnen reageren.