Home

Achtergrond 343 x bekeken

Ctgb neemt deze maand besluit over Reglone

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) beslist deze maand over de toepassing van het loofdodingsmiddel Reglone.

Dat antwoordt landbouwminister Gerda Verburg op vragen van de VVD. Sinds december 2007 mag Reglone niet worden gebruikt vóór 15 juli om broedvogels te beschermen. Hierdoor is het loofdodingsmiddel onbruikbaar voor de vroege aardappelteelt. De aardappelsector heeft alternatieven getest maar die werken minder dan Reglone. In een nat jaar is mechanische loofdoding onmogelijk.

Verburg schrijft dat Reglone in de meeste lidstaten mag worden gebruikt. Alleen in Nederland geldt een beperkte gebruiksperiode. "Het Ctgb beoordeelt een studie naar de effecten op broedende vogels en besluit uiterlijk in april over een eventuele wijziging of vervroeging van de toepassingsperiode."

Of registreer je om te kunnen reageren.