Home

Achtergrond 408 x bekeken 3 reacties

Congres bepaalt lijst Partij voor de Dieren

Komt Tweede Kamerlid Esther Ouwehand alsnog op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren?

Vandaag bepalen leden van de partij het antwoord op die vraag tijdens het congres waarop het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst definitief worden vastgesteld.

De inschrijving voor dat congres was overigens al gesloten toen de voorlopige kandidatenlijst bekend werd gemaakt. Sinds de conceptlijst medio april bekend werd gemaakt, is het onrustig rond de Partij voor de Dieren (PvdD) die Marianne Thieme en Esther Ouwehand sinds 2006 als vertegenwoordigers in de Tweede Kamer heeft. Thieme is ook nu weer de beoogd lijsttrekker, Ouwehand ontbreek op de lijst. Direct betrokkenen wilden tot tot nu toe niet toelichten waarom achter Thieme de Groningse Anja Hazekamp op de tweede plaats staat en niet Ouwehand. "We geven alleen uitleg over personen die wel op de lijst staan, niet over mensen die niet op de lijst staan'', klonk het.

Op het alleen voor leden toegankelijke congres wordt die uitleg zondag wel gegeven. In de aanloop naar deze bijeenkomst legden leden in Zeeland en Noord-Holland de campagne voor de verkiezingen stil. Zij willen een goede uitleg, want ze vinden dat Ouwehand het goed heeft gedaan in de Kamer en stellen dat nooit is aangegeven dat zij niet zou functioneren.

Ouwehand heeft zichzelf wel kandidaat gesteld. Ze wil door met haar werk voor dieren en natuur. Collega-Kamerleden spraken woensdag nog hun waardering uit voor de aanpak van de PvdD'ster met wie ze de afgelopen jaren toch menig principieel debat voerden. Esther Ouwehand was blij met die complimenten, maar gaf aan dat uiteindelijk wel de PvdD-leden beslissen of ze of op de lijst komt of niet.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wytske Froonhof

  Beste mensen, laat het belang van de dieren voor gaan.
  verschil van menign uitpraten en ga door. Esher ouwehand doet het goed.
  Geruzie kost leden.

 • no-profile-image

  J.M.Dunnebier

  De PVD brengt nieuws waar velen de ogen en oren voor sluiten,gelukkig is het team weer compleet en kan de missie weer onverminderd doorgaan.

 • no-profile-image

  groeten uit

  een stem met een bivakmuts telt niet dus zal de stemming ongeldig worden

Of registreer je om te kunnen reageren.