Home

Achtergrond 244 x bekeken

Code rood op Veluwe wegens brandgevaar

Op de Veluwe geldt vandaag code rood wegens brandgevaar in natuurgebieden.

Het is er extreem droog, meldt Hulpverlening Gelderland Midden op haar website.

Volgens de hulpdiensten is het gevaar zeer groot dat er een natuurbrand ontstaat. Bovendien kan een brand zich door de droogte erg snel uitbreiden. Dinsdag brak al brand uit in een heidegebied bij Hoog-Soeren.

Een vuurtje stoken in de natuurgebieden op de Veluwe is streng verboden. Het verbod geldt ook voor vuurkorven, fakkels en vuurwerk. Roken wordt afgeraden en ook doen mensen in de gebieden er goed aan blusmiddelen bij de hand te hebben.

Ook de Overijsselse gemeenten Dalfsen en Ommen kondigden woensdag een stookverbod af. Alle eerder verleende stookontheffingen zijn ingetrokken. Boven de bosrijke gebieden worden patrouillevluchten uitgevoerd. Bij een mogelijke brand rukken lokale brandweerkorpsen sneller met groot materieel uit om uitbreiding van de vuurhaard te voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.