Home

Achtergrond 199 x bekeken

Ciolos lanceert publiek debat over EU-landbouwbeleid

"Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid is niet alleen een zaak van deskundigen, maar het is beleid voor álle Europeanen."

Met die zinsnede heeft EU-landbouwcommissaris Dacian Ciolos vanmiddag het publieke debat over het EU-landbouwbeleid na 2013 geopend.
Betrokkenen, dus niet alleen boeren maar bijvoorbeeld ook milieu- en dierenwelzijnsorganisaties, worden uitgenodigd om hun opvatting over het EU-landbouwbeleid kenbaar te maken via een speciale website. Dat kan tot juni dit jaar. Daarna zullen alle bijdragen worden samengevat door een 'onafhankelijk orgaan'.

De Europese Commissie organiseert vervolgens in juli een conferentie naar aanleiding van het publieke debat. Dat moet input opleveren voor voorstellen over het toekomstig EU-landbouwbeleid, waarmee de Commissie nog eind dit jaar wil komen.

Het publieke debat staat in het licht van de Europa 2020-strategie, die mikt op een duurzame, concurrerende Europese economie. Het moet uitdrukkelijk geen discussie over het EU-budget worden, aldus Ciolos; die volgt later.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.