Home

Achtergrond 127 x bekeken

Celstraf voor verdachten Palm Invest

De rechter in Amsterdam heeft verdachten Danny K. en Remco V. in de fraudezaak rond vastgoedfonds Palm Invest vandaag veroordeeld tot drie jaar en zes maanden gevangenisstraf.

Daar wordt de tijd die ze in voorarrest hebben gezeten, nog afgetrokken. Ook mogen de twee voor een periode van vijf jaar niet meer het beroep van financieel dienstverlener uitoefenen.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vorige maand vijf jaar cel tegen beide mannen. Ze werden verdacht van onder meer oplichting en valsheid in geschrifte.

Volgens justitie hebben K. en V. tussen 2005 en januari 2008 een groep van enkele honderden beleggers opgelicht, die gezamenlijk voor ruim 31 miljoen euro aan obligaties kochten. De bedoeling was dat het geld zou worden belegd in onder meer vastgoed in Dubai. De twee mannen hebben volgens het OM echter ongeveer 20 miljoen euro verduisterd. Ook verdenkt justitie hen van witwassen.

De mannen zelf hebben steeds ontkend. De twee gaven toe royaal te hebben geleefd van het geld van beleggers, maar ze zouden nooit de opzet hebben gehad mensen op te lichten en zouden tot op het laatst bezig zijn geweest met het beter organiseren van hun bedrijf. Hun advocaten pleitten voor vrijspraak van oplichting en verduistering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.