Home

Achtergrond 215 x bekeken

Britten: meer vertrouwen maar melkprijs moet hoger

Britse melkveehouders krijgen weer wat meer vertrouwen in de toekomst.

Een op de drie boeren wil de komende twee jaar ook weer investeren in een hogere productie. Maar tegelijk onderstreept de nieuwe melkvoorman Mansel Raymond wel dat de boeren nu eindelijk eens de prijsverhoging voor hun melk moeten krijgen.

Het jaarlijkse intentie-onderzoek van het zuivelschap DairyCo levert een positiever beeld op dan voorheen. Liefst 81 procent van de melkveehouders is optimistisch over de toekomst en 35 procent wil ook weer geld in het bedrijf stoppen. Weliswaar gaat het in de helft van die gevallen om kleine bedragen, maar één op de tien heeft het over een ton of drie.

Voor de eerste keer sinds DairyCo in 2004 met dit onderzoek begon, verwachten de boeren ook dat de nationale melkproductie dit melkjaar hoger zal uitkomen. Nadat de Britten het net afgelopen melkjaar op 2,8 miljard liter zijn geëindigd, zit er nu toch weer een lichte toename in het vat. DairyCo merkt verder dat bijna de helft een opvolgingsplan klaar heeft liggen, dubbel zoveel als vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.