Home

Achtergrond 152 x bekeken

Brazilië vernietigt partij haaienvinnen

Het Braziliaanse Openbaar Ministerie heeft beslag laten leggen op een partij haaienvinnen die bestemd waren voor de Japanse markt.

Dat meldde het Instituut voor het Milieu en Duurzame Natuurlijke Hulpbronnen in het Zuid-Amerikaanse land dinsdag (lokale tijd).

Het exportbedrijf dat de circa duizend kilo illegale visdelen vanuit de noordelijke deelstaat Pará naar Japan wilde transporteren, kreeg een boete van 52.000 real (ruim 22.000 euro). Schippers van de vaartuigen die zijn gebruikt om de haaien te vangen, kunnen ook forse boetes tegemoet zien. De haaienvinnen vertegenwoordigden een waarde van circa 30.000 real.

De illegale handelswaar zal worden vernietigd. In de wateren van Pára, de op één na grootste deelstaat van Brazilië, wordt veel vis gevangen. De autoriteiten proberen te voorkomen dat bedreigde vissoorten in de netten belanden, hetgeen niet altijd lukt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.