Home

Achtergrond 195 x bekeken

Brazilië heft invoertarief voor ethanol op

De Braziliaanse regering heft het invoertarief van 20 procent op bio-ethanol op tot tenminste eind 2011.

De Verenigde Staten lijken echter vast te houden aan invoertarieven voor Braziliaanse ethanol. De Braziliaanse actie lijkt mede bedoeld om de VS ertoe aan te zetten ook de handel in ethanol verder te openen. De Amerikaanse wetgeving voor invoertarieven op de import van ethanol loopt eind 2010 af. Volgens een studie van de University of Missouri zou het opheffen van het tarief in de VS de ethanolindustie 36 miljard dollar kunnen kosten.

De Braziliaanse brancheorganisatie voor de suikerrietindustrie UNICA stelt in een verklaring dat bij open grenzen industrieën de strijd kunnen aanbinden en dus de consument wint. Volgens diverse studies wordt Braziliaanse ethanol milieuvriendelijker en bovendien tegen een lagere kostprijs geproduceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.