Home

Achtergrond 174 x bekeken 4 reacties

Biobrandstoffen op agenda in Brazilië

Demissionair minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken bezoekt van 6 tot en met 8 april Brazilië. Hij praat onder meer over biobrandstoffen.

Verhagen praat hij met zijn Braziliaanse ambtgenoot Amorim over intensievere internationale en economische samenwerking, maar ook over de hervorming van de Verenigde Naties en de mensenrechten. Een deel van het bezoek doet Verhagen samen met demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat).

Eurlings is samen met een delegatie van dertig Nederlandse bedrijven uit de transport en logistiek. Brazilië groeit wereldwijd op politiek en economisch terrein en is de belangrijkste handelspartner van Nederland in Latijns-Amerika. Op de agenda staat onder meer de samenwerking op het gebied van energie, biobrandstoffen en logistiek. Nederland is op zijn beurt een belangrijk doorvoerland voor Brazilië.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koetje

  Hans doet mee aan het programma boer zoekt buur.

 • no-profile-image

  Hans

  Nederland heeft biobrandstoffen nodig en de NL economie een oppepper. Dus probeert NL mee te liften met de Braziliaanse economie die, omdat ze in 4 jaar tijd zoveel reserves hebben gemaakt dat ze de complete buitenlandse schuld kunnen afbetalen, geen noemenswaardig last hebben gehad van de financiële crisis.
  Nou zeggen de Brazilianen, van harte welkom. Maar hoe zit het eigenlijk met ons varkensvlees, wat veel duurzamer, goedkoper en smakelijker is dan het Hollandse? Waarom moeten we daar zo'n dure importheffing over betalen? en met ons kippenvlees evenzo? Waarom importeren jullie al die soja, terwijl wij dat veel goedkoper hier kunnen omzetten in vlees en dan hebben we meteen de fosfaat hier ook, want daar hebben julie in NL, zonder dat er ook maar één fosfaatmijn zit, toch een gigantisch overschot van??? En dan maar beweren dat jullie NL varkenshouderij de meest duurzame ter wereld is???Waarom gaat Gerda Verburg niet mee???

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Gerda heeft al haar geld al uitgegeven aan glossy blaadjes en uitstapjes naar de Efteling. De hoogopgeleiden moeten wel beloond worden voor al hun kennis tenslotte.

 • no-profile-image

  broodvechter

  Waarom Hans uit Brasil ?????
  Omdat wij onze varkens geen Paylean mogen geven,
  Als wij dat hormoon ook gaan gebruiken daalt onze kostprijs ook met 20%
  Hier hebben we ietwat last van de Millieu-Taliban,dus luchtwassertjes die ook de kostprijs per varken verhogen met 3 euro.
  Bij jullie vermoorden ze afgelopen week zo,n millieuactivist , hier in NL vermoorden millieuactivisten politici.
  Hiero moet je oprotten voor de natuur en bij jullie branden ze hem plat.
  Wist jij allemaal wel dus niet al te hypocriet zijn beste Hans

Of registreer je om te kunnen reageren.