Home

Achtergrond 246 x bekeken

Behandeling asbestkanker stap dichterbij

Onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam hebben een mogelijke behandelmethode ontwikkeld tegen kanker als gevolg van blootstelling aan asbest.

Dat maakte het universitaire ziekenhuis maandag bekend. Asbestkanker (mesothelioom) is op dit moment niet te genezen en de vooruitzichten voor patiënten zijn zeer slecht. Slechts één op de zeven is een jaar na de diagnose nog in leven. De nieuwe therapie is erop gericht cellen uit het eigen afweersysteem in een laboratorium te 'trainen' zodat zij beter in staat zijn kankercellen te herkennen en aan te pakken.

In het Erasmus MC is de methode getest op tien patiënten. De eerste resultaten van die proef zijn volgens de onderzoekers veelbelovend. Nader onderzoek moet uitwijzen of de behandeling echt werkt. Het zal naar verwachting nog jaren duren voordat die ook in andere ziekenhuizen kan worden toegepast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.