Home

Achtergrond 263 x bekeken

Argentijnse boeren slaan meer soja en mais zelf op

Argentijnse boeren kopen steeds meer plastic silo's.

Zo kunnen ze zelf bepalen wanneer ze hun granen op de markt brengen. Die conclusie trekt landbouwraad Freek Vossenaar uit de stijgende verkopen van plastic silo’s. "Naar schatting 45 miljoen ton soja en mais zullen op het boerenerf worden opgeslagen tot een aantrekkelijke moment voor de verkoop optreedt."

Volgens Vossenaar oogst Argentinië dit jaar 53 miljoen ton soja en 20 miljoen ton mais. "De witte worstvormige silo’s van 60 meter lengte zijn in korte tijd een typerend element in het landschap geworden. Ze bevatten elk 200 ton mais of soja. Het is spaargeld, werkkapitaal en onderhandelingsvrijheid voor de boeren."

Of registreer je om te kunnen reageren.