Home

Achtergrond 158 x bekeken

Amsterdamse winkels blijven zondag open

De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag het verzoek afgewezen van een groep kleine ondernemers in Amsterdam om niet langer alle winkels in de hoofdstad op zondag open te laten zijn.

De winkeliers hadden een kort geding aangespannen tegen de gemeente, nadat de gemeenteraad in februari de gehele stad als toeristisch gebied had aangewezen. Daardoor mogen alle winkels zeven dagen per week de deuren openen. Dit tot ongenoegen van de ondernemers.

De 25 Amsterdamse winkeliers en winkeliersverenigingen stelden dat de gemeente oneigenlijk gebruik heeft gemaakt van de Winkeltijdenwet. Sinds de invoering van de nieuwe regels kampen sommige van de kleine bedrijven met wel 30 procent omzetverlies, betoogde de advocaat van de ondernemers tijdens de zitting.

De rechtbank wees de argumenten echter af. De gemeente heeft volgens haar niet in strijd met de wet gehandeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.