Home

Achtergrond 196 x bekeken

Ambassadeurs voetballobby voltooien mozaïek

Met het plaatsen van een voetbal in de mozaïek, die is gelegd nabij de molen in Keukenhof, hebben Pierre van Hooijdonk, Aron Winter en Jean Marie Pfaff het bloemenkunstwerk vandaag afgerond.

In totaal zijn 50 kratten met totaal 12.500 hyacinten verwerkt in de mozaïek, alsmede voor de afronding cyclamen uit België. De drie ex-voetballers vormen The HollandBelgium Bid, een club die de lobby voert om te trachten het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 of 2022 naar Nederland en België te halen. Een initiatief waarachter Nederlandse regering zich volmondig heeft geschaard.

Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderschrijft de brede steun die de kandidatuur in België en Nederland al ondervindt van sporters, politiek en publiek. Klink maakte onlangs bekend dat het Nederlandse kabinet zijn steun uitspreekt voor het organiseren van het Wereldkampioenschap Voetbal in 2018 of 2022 in Nederland en België. Met deze steun komt het kabinet tegemoet aan de door de Wereldvoetbalbond FIFA gestelde overheidsgaranties, als het gaat om bijvoorbeeld openbare orde en veiligheid.

"De samenwerking met de Nederlandse overheid en gemeenten is de afgelopen twee jaar voortreffelijk geweest, net zoals met de Belgische overheden," reageert Ruud Gullit, president van The HollandBelgium Bid. "De mededeling van het kabinet past prima in de reeks van positieve reacties die wij altijd op ons initiatief mochten ontvangen."

Foto Arie in 't Veld

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.