Home

Achtergrond 306 x bekeken

Agrifac maakt 1,4 miljoen euro winst ondanks moeilijke markt

Agrifac Machinery heeft vorig jaar 1,4 miljoen euro winst gemaakt op een omzet van 13,4 miljoen euro.

Dat maakte de Steenwijkse producent van landbouwspuiten, bietenrooiers en aardappelrooiers vandaag bekend. Het bedrijf verwacht dat de vraag naar bietenrooiers dramatisch toeneemt.

In oktober 2008 ging Agrifac failliet waarna Peter Millenaar en Ton Verhoeven het bedrijf overnamen. Het bedrijf verkocht in het eerste jaar onder het duo fors meer machines dan in 2008 en verwacht in 2010 50 procent meer te verkopen.

De groei komt volgens de directie tot stand in een nog altijd zeer moeizame markt. Het bedrijf vindt de huidige faciliteiten te oud en klein. Rond het einde van 2012 is op de huidige lokatie geen verdere groei mogelijk, aldus Agrifac. Het bedrijf wil daarom elders nieuw gaan bouwen, wat ongeveer 6 miljoen euro kost.

Agrifac profiteerde volgens de directeuren van het aanstellen van verkoop- en servicemedewerkers voor de Duitse en Poolse markter, nam de Britse Agrifac-importeur over evenals 5 vestigingen van Matrix Agritech in Rusland.

Voor het einde van 2010 wil Agrifac aanvangen met productie van de nieuwe Condor zelfrijdende spuitmachine.

Of registreer je om te kunnen reageren.