Home

Achtergrond 189 x bekeken

'Afrikaner-leider Terre'Blanche vermoord'

De leider van de extreemrechtse Afrikaner Weerstandsbeweging (AWB) in Zuid-Afrika, Eugène Terre'Blanche (69), is vermoord op zijn boerderij in het noorden van het land.

Persbureau SAPA meldt dat de politie twee medewerkers van Terre'Blanche heeft opgepakt. Zij zouden geen salaris hebben gekregen. Volgens AWB-kopstuk André Visagie is Terre'Blanche doodgeslagen met pijpen, stokken en hakmessen. Aan het begin van de avond zou zijn zwaar verminkte lichaam zijn gevonden.

Terre'Blanche was politieman en boer voordat hij in 1994 leider van de AWB werd. De in 1973 opgerichte beweging probeerde in 1994 de democratische verkiezingen, die het einde van de apartheid markeerden, te verstoren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.