Home

Achtergrond 369 x bekeken

Aardappels prakken en koffiedik lezen

Hollanders prakken hun aardappelen en geven maar één koekje bij de koffie, Turkse vrouwen lezen het koffiedik en de Chinees kan in het Nederlands alleen 'sambal bij' vragen.

Over dergelijke vooroordelen, zelfspot en respect gaat de Dag Holland Dag die zondag in het Openluchtmuseum in Arnhem plaatsheeft. Op de Dag Holland Dag is van alles te zien, te horen en te proeven van de vele culturen die zich in de loop der jaren in Nederland hebben gevestigd. Landgenoten met verschillende achtergronden vertellen hoe ze hun eerste tijd in Nederland hebben ervaren, maar tonen ook hun eigen tradities. De Hollandse cultuur wordt op de hak genomen door bezoekers te laten klunen met een pannetje erwtensoep in de hand, aldus het museum.

Het Openluchtmuseum heeft dit jaar als thema Verhalen van Immigranten. Onder meer is een Chinees restaurant uit de jaren vijftig nagebouwd. Het museum had al een Indisch achtererf en een Molukse barak. Een Turkenpension uit Amsterdam is recent aangekocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.