Home

Achtergrond 252 x bekeken

ABN Amro en Fortis in een onderneming

De bankbedrijven ABN Amro en Fortis komen vandaag eindelijk samen in één holding.

Naar verwachting wordt later vandaag daarvoor het juridische traject afgerond. Dit gaat onder meer gepaard met de ondertekening van documenten in Amsterdam en Edinburgh.

ABN Amro en Fortis komen terecht in de holding ABN Amro Group NV. Beide banken blijven opereren als zelfstandige banken met een eigen bankvergunning. Dit zal na een juridische fusie in de tweede helft van dit jaar veranderen. Dan gaan de banken samen één bank vormen onder de naam ABN Amro Bank NV.

Zowel de holding als beide banken worden na donderdag door dezelfde raad van bestuur en raad van commissarissen bestuurd. De leiding is in handen van voormalig VVD-leider Gerrit Zalm. Fortis-topman Jan van Rutte wordt zijn plaatsvervanger en neemt de functie van financieel directeur op zich. In totaal telt de bankgroep zo’n 30.000 werknemers.

Onderdelen van ABN Amro en Fortis kwamen in het najaar van 2008 in handen van de staat, nadat Fortis door de financiële crisis in grote problemen was gekomen. Een jaar eerder was geheel ABN Amro overgenomen door Fortis, Santander en Royal Bank of Scotland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.