Home

Achtergrond 187 x bekeken

170 landen praten weer over klimaat in Bonn

Na de mislukte klimaattop in Kopenhagen worden vrijdag de onderhandelingen voortgezet in het Duitse Bonn.

Delegaties uit 170 landen vergaderen drie dagen lang over hoe het verder moet met de internationale onderhandelingen over het klimaat in aanloop naar de volgende VN-klimaattop in het Mexicaanse Cancun in december.

Op de klimaattop in het Deense Kopenhagen in december vorig jaar konden regeringsleiders het niet eens worden over een plan om de klimaatschommelingen en de gevreesde gevolgen daarvan gezamenlijk aan te pakken. Het akkoord werd een intentieverklaring, waarin de landen de hoop uitspraken ooit tot bindende afspraken te kunnen komen. Alle grote vervuilers, inclusief de Verenigde Staten en China, hebben zich achter het akkoord van Kopenhagen geschaard.

Het Kyoto-protocol tot vermindering van de uitstoot van broeikasgassen loopt eind 2012 af. Een andere globale overeenkomst is er tot dusver niet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.