Home

Achtergrond 226 x bekeken 2 reacties

Zorgen in Limburg over komst megastallen

In Limburg nemen de zorgen over de komst van extra megastallen toe.

De Statenfractie van de SP gaat samen met de andere linkse oppositiepartijen (PvdD, SPD en 66) bij Provinciale Staten een initiatiefvoorstel indienen om de vestigingsmogelijkheden voor megastallen in Limburg te beperken. Dat zei voorzitter Thijs Coppus van de SP-statenfractie donderdag.

De Brabantse Staten bespreken vrijdag ideeën uit een burgerinitiatief om veehouders forse beperkingen op te leggen bij uitbreidingsplannen. Er dreigt een waterbedeffect, waardoor grote bedrijven proberen megastallen in Limburg te vestigen, vreest Coppus. Hij wil ook dat de provincie meer doet om kleine boeren te ondersteunen.

Het initiatiefvoorstel moet wat Coppus betreft uiterlijk in mei door de Limburgse staten worden behandeld. Eerder stelde de Statenfractie van GroenLinks al vragen over de dreigende komst van extra megastallen. GroenLinks wil weten wat de provincie gaat doen om te voorkomen dat na de beslissing vrijdag door Brabant ondernemers met plannen voor megastallen hun oog op Limburg laten vallen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Burke

    Wat een lulkoek, Pietje Zwets . Je doet je naam eer aan.

  • no-profile-image

    Pietje

    Ach ach, wat moeien we toch met die grote stallen. Niks als criminele praktijken. Grote managers ,die goedkope buitenlanders het vuile werk laten doen en onze gezonde hollandse boys en girls liggen op de bank met een uitkering. En degene die niet aan de slag kunnen voor het meren deel buitenlanders slaan hun slag met inbreken en bedreigen en zelfs zwaar letsel toebrengen, om vervolgens voor miljoenen te stelen. Criminaliteit tot en met en verloedering van de maatschappij.

Of registreer je om te kunnen reageren.