Home

Achtergrond 150 x bekeken

Winst chocolademaker smelt weg

Voor het eerst in tien jaar tijd is de markt voor chocolade in volume gekrompen.

Dat meldde de Zwitserse luxechocolademaker Lindt & Sprüngli vandaag. De afname zou te wijten zijn aan de economische crisis.

Zo zag het bedrijf onder meer de verkoop van chocolaatjes in de belastingvrije winkels op luchthavens sterk teruglopen. De winst van het bedrijf daalde over het afgelopen jaar met meer dan een derde tot 193,1 miljoen Zwitserse francs (133 miljoen euro) tegen 261,5 miljoen francs een jaar eerder.

Lindt had ook last van negatieve valuta-effecten en recordhoge grondstoffenprijzen vooral van cacao. De chocolademaker verwacht dat de markt ook dit jaar lastig zal blijven door oplopende werkloosheid en onzekerheid over valuta-effecten en grondstoffenprijzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.