Home

Achtergrond 179 x bekeken

Willem-Alexander weer bij troepen in Uruzgan

Prins Willem-Alexander heeft de afgelopen drie dagen een bezoek gebracht aan Afghanistan.

Hij bezocht de Nederlandse troepen in Kandahar en op de militaire bases in Tarin Kowt en Deh Rawod in de provincie Uruzgan. Ook ging hij 'de poort' uit en maakte hij een wandeling in de streek Chora en een fietstochtje in de stad Tarin Kowt.

Met zijn derde bezoek aan Uruzgan wilde Willem-Alexander nog een keer zijn steun betuigen aan de circa tweeduizend Nederlandse militairen in de provincie, voordat de missie eind dit jaar afloopt. Hij hoorde verhalen aan van de gelegerde mannen en vrouwen, dronk een drankje met ze in de ontspanningsruimtes en at in dezelfde 'vreetschuur' als de soldaten. Hij werd vergezeld door generaal Kees van den Heuvel, die het bevel voert over de troepen in Uruzgan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.