Home

Achtergrond 165 x bekeken

Werkgelegenheid in eurozone blijft dalen

De werkgelegenheid in de eurozone is in het laatste kwartaal van vorig jaar met 0,2 procent gedaald ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Dat maakte het Europees statistiekbureau Eurostat maandag bekend. In de laatste drie maanden van 2009 hadden 347.000 mensen minder een betaalde baan dan in de drie maanden daarvoor. In de industrie nam de werkgelegenheid in die periode met 1,1 procent af, in de bouw was 0,4 procent minder werk. In de landbouwsector, de gezondheidszorg en het onderwijs nam het aantal banen licht toe.

Over het hele jaar gezien nam de werkgelegenheid in de eurozone vorig jaar met 1,8 procent af. Daardoor zaten ruim 2,7 miljoen mensen meer zonder baan dan in 2008. In dat jaar groeide de werkgelegenheid nog met 0,9 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.