Home

Achtergrond 178 x bekeken

Week 9: lichte beweging eiermarkt

De situatie op de markt van eieren lijkt in de beleving van een aantal pakstations deze week wat te veranderen. Sommige zegslieden uit de sector gaven aan dat de ergste hitte er nu wel vanaf is, maar dat blijft wel een opmerking voor het moment, want het beeld kan zo weer wijzigen.

Op de eiermarkt zijn onderlinge leveringen normaliter niet ongewoon en enkele pakstations gaven aan dat dit soort leveringen nu wel wat minder vaak voorkomen.

De industrie vraagt wel, maar heeft zoals de laatste tijd vaker gemeld, grote problemen met het huidige prijsniveau. Dat is ook niet zo vreemd, want de prijzen die men moet betalen liften uiteraard mee met de voortdurende stijging van de prijs die de laatste tijd zichtbaar was.

Het aanbod van eieren is op zich voldoende, maar wordt nog steeds als niet al te groot gekwalificeerd. Overigens werd er gemeld dat er wel steeds meer eieren aankomen en dat is ook niet zo vreemd, gezien de toenemende opzet van leghennen, welke al vanaf oktober 2009 zichtbaar was.

(Bron PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.