Home

Achtergrond 201 x bekeken

Week 11: einde oplopende eierprijzen

De situatie op de markt van eieren is deze week wat wisselend van karakter. Enerzijds loopt de vraag wel goed en gestaag door, maar er zijn toch ook wel pakstations die opmerkten dat de bestellingen wat minder groot van omvang zijn.

Met het oog op de naderende Pasen is de vraag vanuit Duitsland op dit moment zeker niet slecht. Duitse afnemers nemen echter meestal wat meer tijd voor het plaatsen van bestellingen richting deze feestdagen, dan bijvoorbeeld hun Nederlandse collega’s, die soms ook nog wel kort voor Pasen extra bestellingen plaatsen.

Het aanbod van eieren lijkt wat ruimer te worden en dat zou dan vooral voor scharreleieren gelden. Hier begint de hogere opzet van leghennen van de laatste maanden van 2009 dus merkbaar te worden.

Al met al oogt de situatie dus zeker niet slecht, maar aan de voortdurend oplopende prijzen lijkt nu toch echt wel een einde te zijn gekomen. Vorige week zijn de prijzen voor het eerst sinds lange tijd aan een dalende beweging begonnen en die tendens krijgt deze week een vervolg.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.