Home

Achtergrond 554 x bekeken 3 reacties

'Warmte elimineert campylobacter in eieren'

Het verwarmen van vloeibaar heelei en eigeel tot boven 55 graden Celsius vermindert de aanwezigheid van de bacterie salmonella fors.

Daardoor zijn er bij het pasteuriseren van deze producten geen gezondheidsrisico’s voor consumenten meer ten aanzien van het oplopen van een salmonellabesmetting. Tot die conclusie komen twee onderzoekers van het Japanse voedingsmiddelenbedrijf Nobuhiro Q.P. Corporation. Zij publiceerden de resultaten van hun onderzoek in het nieuwste nummer van Journal of Food Protection.

Campylobacter kwam in het Japanse onderzoek voor in 27,9 procent van de monsters van ongepasteuriseerd vloeibaar heelei en in 36,0 procent van onverwarmde vloeibare monsters van eigeel. Campylobacter kwam niet voor in ongepasteuriseerd vloeibaar eiwit of gepasteuriseerd vloeibaar heelei.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Harm

    zoals zo vaak wordt er maar weer wat geschreven. Zorgvuldigheid is ook een kunst.
    Het was toch altijd al bekend dat een rauw ei problemen kan geven?

  • no-profile-image

    Martin Michels

    In het berichtje hier onder staat in de kop campylobacter, maar in de samenvatting en de tekst staat salmonella. Dat moet ook campylobacter zijn.

    Met vr. groet Martin Michels
    'Warmte elimineert campylobacter in eieren'

    11 mrt 2010 14:20

    Het verwarmen van vloeibaar heelei en eigeel tot boven 55 graden Celsius vermindert de aanwezigheid van de bacterie salmonella fors.

  • no-profile-image

    Olchert Faber

    Gaat het in dit bericht nu over Campylobacter of over Salmonella? Ik vermoed dat het over Salmonella gaat, voorzover ik weet kan Campylobacter niet via eieren overgedragen worden.

    Vriendelijke groet,

    Olchert Faber
    VWA Zutphen

Of registreer je om te kunnen reageren.