Home

Achtergrond 182 x bekeken 1 reactie

'Vraag of vleeskuikenbesluit wel op 1 juli 2010 ingaat'

Het is nog niet zeker of de welzijnsrichtlijn voor vleeskuikens wel op 1 juli 2010 in kan gaan.

Dat zegt de Stuurgroep Afsprakenkader Vleeskuikenrichtlijn, waarin de overheid en de pluimveevleessector vertegenwoordigd zijn.

Het besluit is afgelopen week aan de Raad van State voorgelegd. Nadat het advies van de RvS in de ministerraad is besproken ligt het dertig dagen voor aan de Eerste en Tweede Kamer. "Afhankelijk van de tijd die de Raad nodig heeft om een advies uit te brengen en rekening houdend met het meireces, het verkiezingsreces en het zomerreces is het onzeker of het besluit op 1 juli van kracht is", concludeert de stuurgroep.

De stuurgroep heeft ook gesproken over de invulling van de richtlijn. Eerder werd al besloten dat de hoogste bezettingsgraad eerst wordt gekoppeld aan het vóórkomen van hakdermatitis en later aan voetzoollaesies.

Om vleeskuikenhouders met deze eisen om te leren gaan krijgen bedrijven die de vastgestelde norm in het eerste jaar benaderen een waarschuwing. Pluimveehouders die de norm in een jaar overschrijden moeten in het volgende jaar een bezettingsgraad van
39 kilo per vierkante meter hanteren, in plaats van 42 kilo.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan

    Wat voor sommigen een vraag is, is voor de ander een weet.
    Maar de schuld van het niet halen ligt voor meer dan 100 % bij LNV
    Wie meer wil weten moet maar even de nieuwsbrieven lezen van de NVP op www.NVPluimveehouders.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.