Home

Achtergrond 282 x bekeken

Voorjaarskleuren barsten los

Het weer zit nog niet helemaal mee, maar toch is het moment aangebroken dat veel bloembollen op uitbundige wijze het nieuwe voorjaar aankondigen.

Zoals de Crocus, waarvan Cees Breed deze week en enorme variatie in de keuringszaal toont. Sommige potten zitten stampvol met bloemen. Zoals die van Crocus chrysanthus 'Moonlight'.

Naast vele andere kleuren van Cr. chrysanthus showt Breed ook potten met Crocus reticulatus, Cr. constelliation en Cr. vernus. Een prachtige en veelomvattende inzending met daarin ook cultivars van Corydalis, Muscari en Iris reticulata.

Kwekerij De Schüllhorn doet wat Iris reticulata betreft ook een duit in het zakje met onder andere een lichtgetinte verloping uit I. 'Sheila Ann Germany'.

In de keuringszaal is ook een zeer gevarieerde inbreng van Hippeastrum zowel op pot als gesneden te bewonderen. Van A. G. Broers onder andere de gesneden, grootbloemige witte H. 'Challenger'. Barnhoorn Hippeastrum showt enkele potten waaronder de aparte H. 'Spider' en de kleinbloemige H. 'Helios'. Floralia verwerkte de ingezonden producten in prachtige bloemstukken, met daaronder de rode H. 'Amigo', de dubbele, witte H. 'Brazza', de lichtgroene H. 'Luna' en de zeer dieprode H. 'Royal Velvet'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.