Home

Achtergrond 251 x bekeken 1 reactie

Verzand beleid

De NVV wil af van het huidige reconstructiebeleid.

De organisatie ziet met lede ogen aan dat dit beleid zo langzamerhand volledig is verzand in oeverloze discussies over megastallen, bedrijfsomvang, gevaren voor de volksgezondheid en wat dies meer zij. De organisatie wijst er op dat bedrijven per regio verschillend worden behandeld. In de ogen van de NVV is dat rechtsongelijkheid.

De NVV wil dat de varkenshouderij op het platteland ingebed blijft. De organisatie wil zoveel mogelijk af van verplaatsingen naar LOG’s en wil dat bedrijven op hun bestaande locaties mogelijkheden krijgen binnen milieurandvoorwaarden. De NVV legt de vinger zeker op een zere plek in het huidige beleid. De invulling van de LOG’s is totaal vastgelopen. Dat is ook LTO niet ontgaan. Ook in die organisatie worden steeds meer vraagtekens gezet bij het reconstructiebeleid.

De komende weken en maanden zal er op diverse fronten fors moeten worden gesproken over het huidige beleid. Complicerend daarbij is dat Nederland op het ogenblik geen volwaardige regering meer heeft. Anderzijds schept dat de mogelijkheid de komende maanden op de achtergrond nieuwe ideeën te ontwikkelen en zo nieuw beleid op dit punt voor te bereiden. Wat dat betreft worden de komende maanden interessant.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Veehouder

    Dit had de NVV vanaf het begin voorspeld! Maar als je ziet welke groeperingen erbij betrokken waren en zijn, moest het mislukken. Er zitten geen voordelen aan, alleen maar nadelen. Het enigste wat er nodig is, mensen met verstand van zaken. Dit ontbreekt er aan. Het heeft een hoop ellende gebracht en zeer veel geld gekost! Ik adviseer om er een boek over te schrijven, met de titel"de grote mislukking".

Of registreer je om te kunnen reageren.