Home

Achtergrond 407 x bekeken 2 reacties

Verburg wil antibiotica niet direct verbieden

Het gebruik van de antibiotica cefalosporinen in de pluimveehouderij wil minister Verburg niet onmiddellijk verbieden.

Zij wil zich daar eerst door deskundigen over laten voorlichten. De minister van LNV zei dat vanmiddag in het wekelijks vragenuurtje van de Tweede Kamer, omdat het gevaar kan opleveren voor de volksgezondheid.

PvdD-Kamerlid Thieme vroeg haar het gebruik van cefalosporinen te verbieden en deze antibiotica te reserveren voor mensen. Verburg zei dat ze eerst een conferentie wil afwachten over het gebruik van antibiotica. Haar beleid is er op gericht om het gebruik hiervan in de gehele veehouderij te verminderen met 20 procent in 2011.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Truus

  Hoeveel mensen moet er nu weer eerst sterven (er zijn er natuurlijk vast al velen dood en dat is vast al lang door het LNV verzwegen)voordat het probleem serieus wordt genomen? Glossy Gerda praat als een bok zonder hersens en een kip zonder kop. Glossy Gerda zoekt vast een baantje als mooi paard om straks nog inkomsten te hebben. GG weet niet waar het echt om draait en dat is om de gezondheid van mensen. Ze maalt er niet om. GLossy Geld Gerda is alleen bezig met haar Glamour en niet met zaken die er toe doen. Vandaar dat de q-koorts kon uitbreken en er zoveel stallen leeg moesten en geitenhouders kapot moesten worden gemaakt. Mooie drachtige geiten moesten dood en Glossy Glamour Gerda met haar mooie blonde boklokken zat wulps te wezeen op kosten van de staat, van ons. Wat deze Glossy Glamour Gerda ook zegt; luister er niet naar..het is waanzin/onzin. Laat ze naar de roze buurt gaan met haar glossy gedoe en laat iemand met verstand deze baan eens serieus nemen. Weg met het LNV; je hebt er niks aan.

 • no-profile-image

  Miep Bos, woordvoerster Gentechvrije Burgers

  Die BASF gentech aardappel Amflora met antibioticaresistente genen wordt wel aan het vee gevoerd. Meten met twee maten?
  Zie voor een hoorzitting a.s. maandag 15 maart in Hotel Mercure in Den Haag over een andere BASF gentechaardappel en daar een proefveld voor en een proefveld van AVEBE www.gentechvrij.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.